Begeleiding en coaching

Wij bieden begeleidingstrajecten op een manier die bij ons past en aan jongeren of volwassenen die bij deze manier van werken passen.

Een intensieve professionele begeleiding.

We hebben beiden een ruime ervaring in het werken met jongeren/volwassenen met gedragsproblemen of psychiatrische problemen. We beschikken over de benodigde didactische- en pedagogische diploma’s. Toch is onze benadering niet therapeutisch of schools. Wij hebben een werkplaats. Hier moet flink gewerkt worden. Wij verwachten niet dat de deelnemers dit vanaf de eerste dag probleemloos kunnen. Hier begeleiden wij hen in. Vakinhoudelijk en technisch gezien beschikken wij over jaren werkervaring en de benodigde diploma’s.

Kleinschaligheid

Wij werken uitsluitend met kleine groepen. Hierdoor is er tijd voor de mensen die bij ons in traject zijn. Tijd om elkaar te leren kennen. Tijd om echt iets te leren. Tijd voor een klein gesprekje wanneer het even wat minder gaat. Tijd om iets over te doen als het mislukt is. Tijd om even een balletje te gaan trappen om stoom af te blazen.

Uitdaging

Wij maken geen producten die in de afvalbak verdwijnen. Wij maken producten waar de je trots op kunt zijn. Het zijn gebruiksmaterialen. Ze zijn functioneel, veilig, esthetisch verantwoord en je komt ze overal tegen. Je ziet ze op straat, op festivalterreinen, in de schouwburg, in het park, en in een natuurgebied. Je kunt ze aan mensen laten zien die dicht bij je staan.

Flexibel

Wij hebben een gevarieerd werkaanbod. Je kunnen kiezen uit metaalbewerking, houtbewerking, elektra, schilderen, fietsreparatie en klussen. Het gebeurt regelmatig dat je ’s ochtends staat te lassen en ’s middags werkt aan een houtbewerkingopdracht. Het kan bij ons allemaal. Het aanbod van werkzaamheden is niet geheel vrijblijvend, het is deels gekoppeld aan de opdrachten die wij binnen halen.

Veel praktijk

In het regulier onderwijs ligt de nadruk veelal op praten en/of theoretische vaardigheden. Doeners of mensen met leerproblemen haken af. Ze worden voortdurend geconfronteerd met hun beperkingen en niet met hun mogelijkheden of talenten. We gaan samen op zoek naar hun talenten en hun passie.

Matching

Samen met de deelnemers, begeleiders, plaatsers, decanen, leerplichtambtenaren of jongerenwerkers, bekijken we de hulpvraag. Samen bekijken wij of BikkelArt het juiste antwoord is op deze hulpvraag. Na een intakegesprek en korte proefperiode wordt er een individueel traject uitgezet. De minimale duur van een traject is 14 weken. Na 7 weken is er een evaluatie en bekijken wij samen of wij op koers liggen om de afgesproken doelen te bereiken. Deze doelen kunnen variëren van het opnieuw oppakken van een studie, een stage of misschien zelfs een baan in de techniek. Soms is het vooral belangrijk dat er iets wordt gedaan aan een uitzichtloze situatie. Werkritme, structuur of gewoon aandacht kunnen je soms een behoorlijk eind op weg helpen.